17 Nis 2015

VEYA KENDİ AKLIMIZI KULLANSAYDIK

'' Büyük günahlardan ve çirkin fiillerden kaçınanlara gelince, onlar arada bir hataya düşseler de (bilsinler ki) Rabbin bağışlamada cömerttir. O, sizi toz topraktan var ederken de, annelerinizin rahminde saklı bulunduğunuzda da sizinle ilgili her bilgiye sahiptir. O halde kendinizi saf ve temiz görmeyin; (çünkü) O, kimin Kendisine karşı sorumluluk bilinci taşıdığını en iyi bilendir.'' Necm 32 -Muhammed Esed meali
Karamazov kardeşlerde şöyle bir bölüm vardır; Sevillada herkes Mesihi beklemektedir ve bir gün Mesihin geldiği ilan edilir. Halk coşku içinde Mesihi kucaklar. Gel zaman git zaman Mesihin anlattıklarından kardinal hazretleri rahatsız olur ve Mesihi engizisyonda yargılar ve yakılmaya mahkum eder. Dinin peygamberini sonradan din icat edenler yakılmasına hükmetmiştir.

Bu hikayeyi kendi vicdan aynamızda bir görmeye çalışalım. 

Şaban Hoca şöyle bir laf etti üzerinde düşünün derim. Ben islam devleti lafına biraz mesafeliyim zira devlet içinde zor kullanmayı da barındırır fakat din de zorlama yoktur. 

Bizim alime değil mütefekkire ihtiyacımız var başımıza gelen bütün pisliğin nedeni alimlerdir.

Kadın soruyor; hocam kaş aldırmak caiz mi ? Hoca cevap veriyor ; kaş senin kaşın ne yaparsan yap. Böyle aptal sorulara böyle cevap verilmeye başlandığında insanlar bi kendine gelir gibi geliyor bana. Din reçeteyle satılan bir ilaç mıdır ki reçeteyle kullanmaya kalkıyorsun be ahmak.

Mümin insan sıraya girmeyi bilir bilmesi beklenir en azından. En basit kul hakkı bilinci olmayan adamdan mümin olmaz..

Kabenin etrafında kadın erkek içiçe ibadet eder fakat Kabeden çıkınca yollar ayrılır. Allahın evinde serbest dışarda yasak. 

Cuma hutbeleri tamamen vakit israfı kimse dinlemiyor kaldıki ondan hisse alacak..

Müminlerin işleri kendi aralarında şura iledir diyen kitabın sözde inananları ne hikmetse halife derdinde. Halifeyi camide katletmediniz mi ???
Çok sevdiğim bir ayet ile bitireyim..Mülk 10.ayet

'' Ve onlar, "Eğer biz" diye ekleyecekler, "(bu uyarıları) dinlemiş olsaydık veya (en azından) kendi aklımızı kullansaydık, (şimdi) yakıcı ateşe müstehak olanlar arasında bulunmazdık!"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder