29 Nis 2015

APTALLIĞI NASIL YENEBİLİRSİN Kİ

''müsademeyi efkardan barikayı hakikat doğar''
Teorik olarak öyledir lakin yaşanan hayatta pek karşılığı olmayan bir önermedir.

Fikri çok önemserdim geldiğim bu yaşta fikir sahibi olmanın hiçte matah bir şey olmadığını idrak ettim. Elinde keleşle gezen ve bir fikri olan ve fikrini namlusunun ucundan servis eden kılıksız tipleri de fikir sahibi diye övecek miyiz ???

Fikir sahibi olmak yerine duruş sahibi , ahlak sahibi olmak lazım. Bizi değerli kılan şey ahlakımız. Dinleme ahlakı. Konuşma ahlakı. Birlikte yaşama ahlakı..Düşünme ahlakı..Hepimiz fikir sahibi olmak sathında eşitiz farklı fikirlerimiz olması bizi birbirmizden üstün kılmaz herkes kendi aklıyla yaşar bilincinde bir tefekkür ahlakı..

Fikirler çarpışmıyor fikir sahipleri çarpışıyor ve birbirini öldürerek haklı çıkmaya çalışıyorlar..

Yok edilmesi gereken tek fikir başkalarını yok etmeyi esas alan fikirlerdir..

Bugünkü devlet pratiğine baktığımda (türkiye hariç ) islam ismi verilen devletlerin hepsi baskıcı ve kendi mezhepsel görüşünü dayatıyor...İŞİD kafası kültürü yok ederek 7.yüzyıldaki çöl hayatına dönmeye çalışıyor sahabeye din öğreterek...

Belli bir cemaatin devleti ele geçirmesinin ne kadar vahim sonuçları olduğunu görüyoruzdur umarım..Laik Türkiye Cumhuriyetinin (her ne kadar kavga dövüş eksik olmadıysa da) görece sağladığı özgürlük (özellikle son yirmi yılda) ortamının ve devletin bir klik tarafından yönetilmemesinin ne kadar ne kadar önemli olduğunu anlamışızdır. Yoksa ne yaşar nuri ne abdülaziz bayındır ne mehmet azimli ne mustafa öztürk ne mehmet okuyan ne de şaban ali düzgün (ilhami güler,hidayet şafkatli tuksal ve ismi şu an aklıma gelmeyen daha niceleri) gibi  hocalar tvlere çıkıp binlerce yıllık ezberlerimizi bozamazlardı. Anında aforoz edilirler yok edilirlerdi. Cüppeli ve onun fikriyatının devleti yönettiğini düşünebiliyor musunuz ??? (resmi tarihin de aynı şekilde boyasının dökülmesi gibi)

Lakin dehşetle izliyorumki  belli bir fikre saplanmış yığınlar var ve bunlar kendilerine megafon arıyor. Bu yığınların müsademeyi efkardan anladığı mukateleyi zi-efkar...

Şu kadına ya da şu adama haddini bildir kafasındadır yığınlar ..( o gün insanların yığın yığın cehenneme arzedildiğini görürsün ayetini hatırlatır)

Devleti ele geçirme fikri maalesef  en yıkıcı fikirlerden biridir. Bugün cemaat denen malum yapının makyavelist tutumlarının gerisinde bu devleti ele geçirme kutsal ?! fikri vardır. Devlet eliyle müslümanlaşma teorisi çökmüştür artık bi kendimize gelelim..

İslam devleti fikri saçmalıktır.. BU el kesemiyoruz zina edeni taşlıyamıyoruz şehvetinden artık kurtulalım sen adam ol adam gibi yaşa sana bakan ne güzel adam bu desin olur da devletin de olursa öyle senin gibi adam gibi olur..

Hüseyin Atay hocanın tabiriyle '' islam iyi insan projesidir''. Allah bize devlet kurmayı emretmedi ama dosdoğru olmayı ve adaleti emretti..Dosdoğru ve adil ol da bir görelim önce ...

(insan yılıyor ahmaklık karşısında. prenses mononoke'nin sonunda rahibin dediği gibi ; aptallığı nasıl yenebilirsin ki)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder