
Alın size aklıma geliveren en beğendiğim lezzetler karışık olarak..
İrmik Helvası: Sirkecideki rumeli köftecisinin irmik helvası İstanbulda yediğim (hanımınkinden sonra) en lezzetli helva.
Şekerpare: Ağa lokantasının yaptığı şekerpare bence istanbulda muadili bulunmayacak kadar iyi..
Köfte: Aksaraydaki mis köfte (köfte memleketinde büyümeme rağman) benim için klasman dışıdır. Hiç bir yerle kıyaslayamam bile. Eşsizdir.Piyazı da on numaradır ama tatlı yemeyin..
Kurufasülye: Öğrenciyken Süleymaniyede yediğim kurufasülyelerin tadı hala damağımdadır. Annemden bile güzel yapıyorlar şerefsizim.
Pilav: Malesef istanbulda lokantalarda çok iyi pilavlar yiyemedim. Fakat bir gezide yediğim pilavın tadını 25 yıldır unutamadım. Aşçıya gidip özel teşekkür etmiştim. O yüzden pilavı kendim yapıyorum..Seyyer arabalardaki pilavları denemek gerekir diyorum lezzet için...
Paça: Paça çorbası için Fatihteki Mahmut Ustanın yanından ayrılan (malesef ismini hatırlayamadım) ustanın hemen iki sokak ötede açtığı lokantayı öneririm. Üstüne yok. Yemekleri de gayet iyidir.
Kokoreç: İzmiri bir kenara koyarsak bu şehirde yediğim en iyi kokoreçi Apikte yedim..Tuzlaması da on numaradır...
İşkembeli Nohut: Eski Sirkeci Hukuk adliyesinin karşı çaprazında bir lokanta vardı (yaşar lokantasımıydı hatırlayamadım) orada yediğim işkembeli nohut çok lezzetliydi.
Döner: Abdülkadirin dönerini tek geçerim.. İçine çin tuzu mu koyarlar bilmem ama yediğim en şahane döner istanbulda...
Künefe: Aksaraydaki Has Kral Hatay sofrasının künefesi Hatayda yiyeceğiniz künefeden farksız. Test ettik onayladık.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar.. Sonra aklıma gelen olursa ilave yaparım..Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder