31 Mar 2016

TÜRKLERİN (ANADOLUDAKİ) CİNSELLİKLE İMTİHANI



Son günlerin en öne çıkan gündem maddeleri taciz ve tecavüz haberleri. Malum vakıfla ilgili mesele hala sıcaklığını koruyor. Bugün de Çorum'da geçen yıl ortaya çıkan ve bugün ilk duruşması yapılan ve 13 yaşındaki bir kız çocuğuna babası,abisi ve amcası tarafından yapılan tecavüz ile ilgili davanın ayrıntıları sanal aleme düştü. 

İdam edelim, hangi partiye oy verdiği belli, anadolu çomarı, dincilerni son marifeti, insanlık dışı vb infial mesajlarıyla dolu sanal alem. Burası işin psikolojik deşarj kısmı. Sövüp sayıp duygumuzu boşaltıyoruz kişisel olarak rahatlatıcı ama ne sorun çözücü ne sorun tespit edici.

Normal ?! bir devlet-toplum düzeninde yaşadığımız varsayarak bu soruna bilimsel olarak nasıl eğileceğiz ? Asıl mesele bu.

Bu toplumda maalesefki ensest ve pedofili oldukça yaygın. Meraklısı günlük gazetelerin  güzin abla köşelerine ve Haydar Dümene gelen sorulara bir baksın ve okumak çok zor geliyorsa sabahki kadın programlarını seyretsin bir hafta. Toplumun alt katmanlarında neler yaşandığı hakkında biraz fikir sahibi olur kanaatindeyim. 

Hele mideniz kaldırıyorsa cinsel hikayeler yazdırın google oradaki anlatılan hikayelere ve fantezilere bir göz atın muhtemelen kusarsınız eğer sağlıklı bir bünyeye sahipseniz. Ne kadar çok ensest hikaye anlatıldığına çok şaşıracaksınız. 

Bizim toplum olarak oturup bu konuyu masaya yatırmamız lazım tüm siyasi kimliklerimiz bir kenara koyarak. Söz konusu olan bizim çocuklarımız , geleceğimiz. 

İsimlerini hatırlayamadım şimdi hatırlarsam not düşerim, ABD'de 1930-1940 larda yapılmış bir cinsellik araştırması var iki akademisyen tarafından. Hazırlanan raporda bu iki akademisyenin ismiyle anılıyor. Bizimde ilk önce toplum olarak cinsellik haritamızın çıkarılması lazım. Gerek internet takibi gerekse adli vakalar derlenerek ve ülke çapında yapılacak bir akademik çalışmaya ihtiyacımız var. Daha sonra da bunların sebepleri üzerinde yapılacak akademik çalışmalara tabiki. Günün sonunda bir bir cinsellik politikası belirleyebilecek bir veri birikimimiz olacak ve oradan da bir politika geliştireceğiz. Yoksa bu işler idam edelim hadım edelimle çözülmez. Şunu tespit etmemiz lazım bebek yetiştirme kültürümüzden mi yoksa aile yapımızdan mı yoksa gelenekten mi kaynaklanıyor bu tür sapkınlıklar. 

Sapık mutlaka olacak ferdi vakalar mutlaka olacak lakin çocuklarımızın büyük bir kısmını kurtarabilmek için bu tür bir çalışma elzem gözüküyor.

Google her yıl istatistikler yayınlıyor hangi ülkeden en çok hangi kavramlar aranmış diye. Geçen yılki verilerde doğru hatırlıyorsam eğer Erzurum en çok travesti aratan ilimizdi. Erzurumu özellikle yazıyorum çünkü çok yakın bir arkadaşım orada askeri savcı olarak çalıştı onun anlattığı vakalar bunu destekliyor. Şimdi yüce devletimiz bunları dert edinsin bir takip birimi kursun artık internet çağındayız . Çocuk pornosu arayanları ensest arayanları travesti aratanları gözetim altına alsın. Çaktırmadan bunları sahada araştırsın ne yapıyor bu arkadaşlar ne işlerle meşguller falan. Devlet sahaya insin özellikle pedofiliye göz açtırılmasın.    

Çok hayalci oldu ama hayal etmeden olmuyor azizim. 
Bizim köyde hiç evlenmemiş bir adam vardı ve bunun çocuklara karşı eğilimi olduğunu herkes bilirdi ve babaannem bizi onunla ilgili uyarmıştı hatırlıyorum.  Bizim köyün ürettiği çözüm buydu pedofiliyle ilgili e bir zahmet devlette bir şey üretsin sabiler ziyan oluyor ağzınıa yüzüne tükürdüğümün ülkesinde.

Herkes ben değilki oturup düşünerek mücadele ederek cinsel sorunlarını çözsün adamın beyni gelişmemiş siki kalktı mı oğlum kızım demiyor sokuyor. 

Bastırılmış duygular biliyorum da o mesele o kadar basit değil.

Cinselliğin nasıl yaşanacağı konusunda yeniden bir topulmsal uzlaşıya ihtiyacımız var. Ben kulaklarımla duydum bir hoca(akademisyen ilahiyatta) şunu dedi; artık birlikte yaşama denilen şeyinde fıkhını üretmemiz lazım ve evlilik gibi geçerli saymamız lazım. Bunlar yaşanıyor ve biz hala zina haramdır diyerek bu meseleleri çözemeyiz.

Cinsellik çok güçlü bir içgüdüdür asla bastırılamaz. Bastırmaya kalktığında basınç ve nihayetinde patlama yaratır. 

Eyyy devlet uyuma sabilerimiz tehdit altında. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder