26 Şub 2016

BİR ASR-I SAADET GERÇEKTEN YAŞANDI MI ?(2)

" Böyle bir (söylenti) işittiğiniz zaman, (siz) inanan erkek ve kadınların, birbirleri hakkında iyi zan besleyip de, "Bu düpedüz bir iftiradır" demeleri gerekmez miydi?" Nur Suresi 12.ayet

İfk hadisesi denilen olayı bilirsiniz. O ayrıca analiz edilip üzerinde uzun uzun konuşulması gereken üzerinde sosyolojik ve psikolojik analizler yapılması gereken çok önemli bir olaydır. Düşünün ki bir peygamber ve onun eşi söz konusu olan ve yaklaşık bir ay Medine çalkalandı. Peygamberin olaya yaklaşımı da ön yargılarımızdan bağımsız konuşulmalı. Bu olay peygamberin beşeriliği sahabenin artısıyla eksisiyle insan olduğu gerçeğini çok net ortaya koymaktadır. 

Yukarıya aldığım ayet çok manidar. 11. ayetten 22.ayete kadar bu konu ile ilgili olarak nazil olmuştur açıp okuyunuz efendim her şeyi devletten beklemeyin.

Cenab-ı Allah nazikçe bütün müminleri fırçalıyor (teşbihte hata olmaz). Size yakışan bu iftira karşısında kenetlenmek ve dedikoduculara fırsat vermemekti diyor rabbim. Az daha darmadağın olacaktınız da size merhamet gösterdim diye de ekliyor. (bkz.14.ayet)

Şunu iddaa ediyorum bu çirkin iftira neticesi yaşanan olayları dizi halinde tv de izleyebilseydik bugün beyinleri hurafelerle yıkanmış olan müslümanlar beyin amcıklaması geçirirdi. Kafalarındaki sahte imajlar ve kutsallıklar darmadağın olurdu ve muhtemelen bu alçakça diziyi durdurun diye tv binasını taşlarlardı.

Bu olayda günah keçisi münafıklar yapıldı. Eyvallah dedikoduyu onlar çıkardı ve yaydı lakin Cenab-ı Allah'ın yukarıdaki ayette açıkça beyan ettiği gibi mümin erkek ve kadınların açıkça bu iftiraya karşı çıkması gerekirdi çıkmadılar. Cenab-ı Allah'ın deyim yerindeyse tepesini attıran da bu. size yakışan bu iftirayı çıkaranlardan şahit getirmelerini istemek ve şahit getiremedikleri durumda geriğini yapıp çenelerini kapatmaktı diyor Allah. Bunu yapmadınız ve bunu yapmayıp üstelik bu iftiraya çanak tutarak az daha helak oluyordunuz diyede ekliyor Allah.

Bu hadiseden çıkarılacak çok ders var. Aklını çalıştıranlar için Allah ayetlerini açıklıyor..  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder