26 Kas 2014

DEVE-HİZMET-GALAKSY S 4

Biz imam hatipte okurken hadis dersinde , hadis kitaplarındaki hadislerin nasıl incik cincik didiklenip elekten geçirildiğini ve sağlam olduklarını anlatmak için şöyle bir hikaye anlatılırdı; efendim bu hadis kitaplarını yazan şahıslardan biri (buhari olsun) aylarca yol tepip bir hadis bildiği söylenen adamdan o bir tek hadisi almak için zatın bulunduğu beldeye intikal eder. adam tarlada bağda derler. Gider bizim eleman adamı aramaya , uzaktan birinin bir deveyi çağırdığını görür. Neyse adama doğru yaklaşır. Selam verir. Deveye yem mi vereceksin der hadisçi. Bizim deveyi çağıran eleman yok elimde bir şey yok deveyi getirmek için yem varmış gibi çağırıyorum onu der. Hayrola sen ne istemiştin diye ekler. Bizim hadisçi; yok birader artık kalmadı der ve gerisin geriye döner. 
Neymiş deveyi kandıran, bizi de kandırabilir diye o adamdan hadis rivayet edilmemiştir bu kadar hassastır bu arkadaşlar. Biz  aklı apış arasında olan ergen beyinler olarak bunu sorgulamak aklımızdan bile geçmemiştir. Be birader eğer adam deveyi çağırmasaydı o adamdan o hadis nakledilecek miydi ? Evet. Peki öbür adamların sağlamlığı deve çağırmamalarından mı kaynaklanıyor ? Şöyle bir algı var; bu hadis kitaplarını yazanlar sanki böyle üniversite tarafından görevlendirilmiş özel donanımlı bağımsız ve tarafsız tek dertleri sahih hadisleri toplamak olan adamlar. Bunlar insan değil. Hiç bir aşirete, mezhebe ve siyasi görüşe tabi değiller. İthal beyinler adeta.  

Bir de utanmadan sanki matah bir şeymiş gibi Ahmed bin Hanbel 500.000 (yazıyla beşyüzbin) hadisi ezbere bilirdi ve o hadislerden ayıklamıştır sahih hadisleri diye menkıbe anlatırlar. Bu nasıl kafa ya , ne dediğini bile bilmiyorsun ! 

Şimdi Tirmizinin uydurma dediğine Hanbel sahih diyor , nasıl yani ? Deve ne oldu bu arada .


Uydu kanallarında ve radyolarda yüzlerce reklam kanalı var. Sabahtan akşama uyduruk malları satıyorlar. Mutlaka denk gelmişsinizdir , 149 TL ye Galaksy S4. Benim saf milletim de Samsung Galaxy S4 zannediyor bunu ( ki bu kanallarda özellikle böyle sanılmasını sağlıyorlar) sazan gibi atlıyor. Çakma Çin malı telefonları alıyorlar ama iş işten geçmiş oluyor..

Hizmet Hareketi diyor ya malum cemaat kendine, bana bu çakma mal satan reklam kanallarını çağrıştırıyor bu tanımlama. İslama Hizmet Hareketi değil isim. Fethullah Gülene Hizmet Hareketi de değil. vesaire vesaire. Pekçok saf zihin bunu İslama Hizmet Hareketi zannedip ömrünü adıyor. Çağrışım islama hizmet ama fiiliyat çakma Çin malı gibi. Biz okullar açıyoruz dünyanın 160 ülkesinde islamın ve Türkiyenin tanıtımını yapıyoruz. İyi güzel de sen turizm acentesi misin dini bir hareket misin ? Okullarında islam akaidi ve tefsir mi okutuluyor? Kuran allemesi mi yetiştiriyorsunuz ? Benim tanıdığım şakirtlerin (imam hatip kökenli olanları hariç) hepsi Kuranı yüzündne bile okumaktan acizdir. 500 bin hadis hikayesi gibi işte. 

Ruşen Çakır bugün köşesinde yazmış ya ; Batı Afrika ülkesinin biriyle ticaret yapan bir arkadaş bu Hizmet?in okulunu ziyaret etmiş ve çok etkilenmiş. Safça sormuş bizim ki;senede kaç kişi müslüman oluyor ? Cevap; ne diyorsun abi öyle bir şey olursa bizi burada tutarlar mı ?

Tedbir illa tedbir şii takiyyesi halt etmiş. Bunlar gizli müslüman. 

149 TL ye galaksi s4..Yersen..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder