29 Nis 2016

MÜSLÜMAN MÜSLÜMANA KARŞI (SAHNE ORTADOĞU BÖLÜM 1500)

Ön yargılar sadece düşmanlık değil cehalette üretir. Bunun şifası açık fikirli olmak  bunun yolu da dinlemeyi bilmektir.

İslam genel başlığı altında artık hiçbir yazı yazmayacağımı bu tartışmaların benim için bittiğini beyan etmiştim bir süre evvel. Lakin bu illet yakamdan düşmüyor bir türlü. 

Temel fikrim şu; kitap okumayan (kendi kutsal kitabında ne yazdığı hakkında hiçbir fikri olmayan milyonlar yaşıyor bu ülkede üstelik merak ta etmiyor.) ve hiçbir filozof yetiştirememiş bu sebepten düşünce geleneği oluşmamış bu memlekette yaşayan ahali toptan dinden çıksa ne  olur toptan hacca gitse ne olur allahını severseniz. Üstelik ahlaksız(görev ahlakı) ve dedikoducu ve bayağı ve zırcahil ve türbelere dua eden şirke batmış bir haldeyse . Bu insan malzemesinden ne çıkar müslüman olarak , Cüppeli ve Erdoğanı mesihleştiren islamcı tayfa çıkar o kadar. İlhami Güler aşırı doz etkisi yapar.

Yusuf İslam açıklama yapmış ; Batıya islamın güzelliklerini anlatmalaıyız ?

Hangi güzelliklerini ??

 

İslamın barış sevgi ve güzellik dini olduğu bir ezber üstelik çok yeni bir ezber. Neymiş çok merak ediyorum , insanlığın haberdar olmadığı bu güzellikleri  islamın ?? Bir allahın kulu yazsın da öğreneyim.

Gerçek islam bu değil diyorlar ya , kırk kişi konuşuyor kırk farklı din dinliyorsun. Cüppeli,Ebubekir Sifil, Mehmet Okuyan, Mustafa Öztürk,Mustafa İslamoğlu,İhsan Eliaçık,İhsan Şenocak,İlhami Güler, Hüseyin Atay, Nurettin Yıldız vs medyada görünen bu arkadaşların hepsi müslüman lakin kırkıda farklı din anlatıyor. 

Geçen Abdurrahman Aslan'ı dinliyorum , konuşmasının sonuna doğru söyledikleri bilinçaltı boşalması gibiydi. Abdurrahman Aslan'a göre islam : değişime kapalı ,sabit, bireyselliği reddeden, cemaatçi, itaat etmeyi vaazeden, eğlenceye yer vermeyen, romanı olmayan (sadece hikaye olabilirmiş) , tiyatrosu sineması tvsi olamayacak olan katı ve dogmatik bir modeldir. Ayrıca imam hatip ve ilahiyattan müslüman çıkmazmış (dindar değil müslüman). 

Buyrun bu da islam tanımı. Şaban Ali Düzgün Hoca duymasın küçük dilini yutabilir.  İlhami HOca da küçük dilini yutmakla kalmaz bir hasiktir de çekebilir bu tanıma . 

Kafalarda dolaşan tonla fantezi var kimi geçmişin masal dünyasında masturbasyon yapıyor kimi ütopyalarda yakmayan güneşin üşütmeyen soğuğun hayalini kuruyor. Bu ütopik toplum ne yiyecek ne içecek nasıl sevişecek nasıl eğitim verecek diyen yok ama. 

Tüketim toplumuna kafayı takanlar var bir de. Batı toplumu (tüketim toplumu kastediliyor) şöyle batı toplumu böyle tonla laf. Sanki batı kendini eleştirmiyor gözden geçirmiyor kalkıp keçi misali koyunun kıçına laf söylüyoruz.  

Bitmez bu tartışma .

Bir de müslüman olmanın mutlaka farklı bir anlamı olması gerektiğini sanıp yerinde tepinenler var. Sanki asrı saadette el dorado yaşanmış melaike gibi bir toplum varmış varsayarak kendi şizofrenilerine anlam bulmaya çalışıyorlar.

 Ulan Medine üç gün yağmalandı tonla cinayet ve tecavüz olayı yaşandı  daha peygamberin ölümünden elli sene geçmeden bunları yapan da en hayırlı ikinci nesil olan tabiin nesli . Ebubekir Sifile sorarsan bu mevzular bizi aşar onlar her şeyi yapabilir , sahabe Cemel'de birbirini kesebilir ama bize laf düşmez kurşun sıkan da ölen de mübarektir .  Müctehittir onlar cinayet işleyebilirler.

Düşünmeden inanmak lazım azizim sorgulama itaat et. 

Öyle öyle islam barış ve güzellik dini Cemel ve Sıffinde sahabe mutluluktan , Medine'de tacevüze uğrayan müslüman kadınlar da (müslümanlar tarafından gene) zevkten öldü ( alaycı dilimden dolayı üzgünüm alay ettiğim olayın mağdurları değil Ebubekir Sifil^'in  aptal zihniyeti . Her şeyi açıklamak zorunda kalıyoruz zira okuduğunu anlamayan mal dolu memleket)  töbe töbe yav.

İslam tarihi savaştan geçilmiyor nasıl barış dini bu ?

Kuran evrensel,islam sevgi ve barış demek, müslüman da siniri alınmış Kant'ın hayat süren gölgeleri o kadar ahlaklı. 

Mehmet Şevket Eygi de artık diyanet hutbelerinin okunduğu camilere gitmeyecekmiş. Gerekçelerinin hiçbirine katılamamakla birlikte destekliyorum kendilerini. Geçen haftaki mezhepçiliğe dokunduran hutbe zoruna gitmiş muhteremin. 

Müslümanlar tarafından Kurana dolayısıyla Allah'a ve peygambere iftira ediliyor 14 asırdır. Acı gerçek budur.

Hadi hayırlı cumalar bütün müslümanlara. 






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder